brieven

 

Hoi Maaike,
Ik zag gisteren op de boekenmarkt NAMITA ZOEKT HAAR PLEK en toen kocht papa het voor mij. ik vind het heel leuk maar eerst wel zielig dat ze alles voor haar hele familie moest doen. Maar toen vond ze boeken en toen ging ze naar school. ik hou ook heel veel van boeken en mijn lievelings is nou Namita! Dag! Groetjes van Naomi Soekabomie (zo noemt oma mij altijd grappig hè?)


Hoi Naomi,
Dankjewel voor je gezellige brief. "Namita zoekt haar plek" is ook één van mijn lievelingsboeken. Ik heb 't al heel vaak gelezen en de plaatjes vind ik prachtig. Je hebt gelijk: eerst is het wel heel zielig dat ze alles voor iedereen moet doen en nooit eens even fijn kan spelen. Maar ik vind haar een slim en sterk meisje dat ze toch haar eigen weg kiest. En dromen kun je altijd!
Hartelijke groet van Maaike

 
 
Hoi Maaike,Wij hebben net HET GROTE BOEK OVER FAMILIES gekocht en het is superleuk.Ik moet er heel erg om lachen, en er staat heel veel in. Ik vind het ook leuk dat alle kleuren mensen erin staan, want mijn familie heeft ook alle kleuren van de regenboog (alleen geen groen). Mijn papa komt uit een heel grote familie en mijn mama heeft heel weinig familie, dus ik snap het boek heel goed.Groetjes van Emily 
 
 

Hallo Maaike,
Ik heb in de vakantie TOUWSPELLETJES UIT DE HELE WERELD gekregen. Al mijn vrienden en vriendinnen vinden het een vet cool boek! Ik vind het ook cool, omdat er zoveel over andere landen in staat. Ik ben in Australië geboren en heb ook een paar jaar in Papua Nieuw Guinea gewoond. Dat was geweldig - lekker de hele dag buiten spelen. Daar heb ik ook het touwspelletje Vliegende vogel geleerd, die deden we vaak op school (het meisje op de foto lijkt op een meisje uit mijn klas daar). Sommige zijn wel lastig, maar die Muskiet is lachen! Groetjes, Koen (11 jaar)


Hoi Koen,
Goed boek, hè? Ik vind zelf die landkaartjes cool! Ik vind ze leuk getekend en dan stel ik me altijd voor hoe het is om daar te wonen. Ikzelf ben ik Indonesië geboren (heel mooi en lekker warm, net als waar jij gewoond hebt!) en woon nu al weer heel lang in Nederland. De touwspelletjes vind ik leuk, maar ik ben er niet zo heel goed in... toen ik klein was, eindigden ze allemaal in Kop en Schotel en Ondergaande Zon (ik was al blij dat ze niet in de knoop raakten!)
Groetjes, Maaike

 
 

Hoi Maaike,
Mijn lievelingsboek is Jamela's jurk, ook omdat het op mijn naam lijkt. Alleen is zij een meisje en ik een jongen. Het speelt in Zuid-Afrika. Eerst is het grappig en daarna zielig en dan weer leuk. Ik heb ook in Afrika gewoond, want mijn papa komt uit Nigeria. Ga je nog meer boeken over Jamela uitgeven? Groetjes van Jamil (6 jaar)


Ha die Jamil!
Ik vind Jamela's jurk óók grappig en zielig en leuk en het heeft zulke mooie plaatjes! En er staat in hoe het in Zuid-Afrika was, toen de schrijver/illustrator nog klein was. Ja, er komt nóg een boek over Jamela. Dat gaat "Jamela's verjaardagsschoenen" heten. Schrijf je me nog een keer hoe het in Nigeria was? Veel groetjes, Maaike

 


terug naar de kastMiddernacht Pers
Keizer Ottoweg 17,1412 ED Naarden
Tel. 035-695 09 31
kinderboek@middernachtpers.nl