KINDERBOEKENWEEK 2020 "EN TOEN...?"
Terug in de tijd.

Wij bestaan in 2020 al 34 jaar, dus als wij terug in de tijd gaan komen wij uit op mooie tijdloze titels als "Op zoek naar Maaike" (over het gevoel dat jij thuis mist, net zoveel als thuis jou mist - als je in het ziekenhuis ligt), of "Ik heb een zusje maar ik mag alleen naar haar kijken - het EERSTE kinderboek over couveusekinderen, en nog steeds actueel), of "Een stukje maan in de koffie"(over een "café-au'lait" kindje) en "Dochter" (een 12+ roman over Alzheimer).

Maar meer recent is daar "Namita zoekt haar plek" en "We gingen op safari".

En binnenkort verschijnt er een prachtig informatief prentenboek, waarbij je in het verleden, het heden en de toekomst kunt stappen! Houd de website in de gaten!


Dochter
Het leven van 14-jarige Sylvie komt volkomen op zijn kop te staan, als haar nog betrekkelijk jonge moeder, na een periode van steeds vreemder gedrag, de ziekte van Alzheimer blijkt te hebben.
Een stukje maan in de koffie
Ik heb een zusje, maar ik mag alleen naar haar kijken ~een kinderboek over couveusekinderen
Lotje en Thijs hebben een zusje gekregen. Mama en het zusje liggen in het ziekenhuis, want Isabel is veel te vroeg geboren.
Pas als zij hun zusje mogen aanraken, krijgt zij meer betekenis voor hen.

Een kinderboek over couveusekinderen. Achterin legt de kinderarts in eenvoudige bewoordingen uit wat er gebeurt met Isabel in de couveuse.

17 november WERELDPREMATURENDAG
Op zoek naar Maaike
Beer is verdrietig. Maaike is in het ziekenhuis en Beer mist haar erg.
Hij gaat haar zoeken, maar dat valt niet mee. Zou hij haar vinden?

Onze boeken zijn goed bruikbaar in het onderwijs om op een leuke manier het kinderboekenweek thema creatief te verwerken.
Alle informatie over prijzen en ISBN vind je op de planken van de boekenkast!


brieven lezen
terug naar de kastMiddernacht Pers
Keizer Ottoweg 17,1412 ED Naarden
Tel. 035-695 09 31
kinderboek@middernachtpers.nl